Blog yazılarımızı okumak için tıklayın

CİNNEMA

Tarih: 16.11.2022 09:00
CİNNEMA
Latince adı ‘Gymnema sylvestre’’dir. Eskiden zambakgiller familyasından sayılan Cinnema, sonra kendi adıyla anılan familya grubuna katılmıştır. Anavatanı Orta ve Güney Hindistan’ın tropikal ormanlarıdır. Hintçe adı Gurmar’dır. ‘Şeker Yok Edici’ anlamına gelir. Ülkemizde Akdeniz ve Anadolu’da yetişen çokyıllık bir sarmaşık ağaçtır.

Yaprakları kalp şeklinde, uca doğru hafif sivrice baştan uca kadar yay gibi uzanır, üst kısmı benekli, dikenli, alt kısmı dikenli, yeşil renkli derimsidir. Yaprak diplerinden çıkan tutunacakları sayesinde çevresindeki ağaç, funda, çit veya duvarlara sarılarak tırmanır. Mayıs ayında mini minnacık sarı renkli çiçekler açar.

Gurmar olarak da bilenen Cinnema, geleneksel olarak 2000 yıldır Hindistan ve Güney Asya’da diyabet hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Yapraklarının içeriğinde izine az rastlanan Gymnemik asit yardımıyla kandaki şeker oranını düzene soktuğuna inanılmıştır. Mucize bitki olarak ün salmıştır. Eski çağlardaki insanlar bu mucize bitkiyi yılan sokmalarına karşı da kullanmışlardır.   

Cinnema bitkisinden; cinnema çayı, cinnema yağı, cinnema macunu, cinnema merhemi, cinnema kremi, cinnema sirkesi, cinnema ekstraktı ve ekstresi üretilir. Ayrıca içeriğindeki glikozitler, reçine, tanin ve uçucu yağların zenginliğiyle çok çeşitli ilaçların muhteviyatına girmiştir.

Halk arasında kurutulan yaprakları kaynatılarak Cinnema çayı içmenin eklem romatizmasına, siğile, egzamaya, kanı temizlemeye, diyabet hastalığına, böbrek-mide rahatsızlıklarına, obeziteye, hiperglisemi, anemi ve kemik erimesine iyi geldiğine inanılır.[1] Tedavi amaçlı kullanımında mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. 

 

Buradaki Bilgiler Hekim, Eczacı ve Diğer Sağlık Profesyonellerini bilgilendirmek amacıyla bilimsel makaleler referans alınarak hazırlanmıştır. Fitoterapi ve Aromaterapi bir uzmanlık alanıdır. Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz! 
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

SORUMLULUK REDDİ

Bu blog, teşhis, tedavi veya tıbbi tavsiye sağlama amacı taşımamaktadır. Bu blogda sağlanan içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir tıbbi veya sağlıkla ilgili teşhis veya tedavi seçenekleriyle ilgili olarak lütfen bir doktora veya başka bir sağlık uzmanına danışın. Bu blogdaki bilgiler bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerine geçmemelidir. Bu blogda belirli ürünler hakkında ileri sürülen iddialar, hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için onaylanmamıştır. Buradaki Bilgiler Hekim, Eczacı ve Diğer Sağlık Profesyonellerini bilgilendirmek amacıyla bilimsel makaleler referans alınarak hazırlanmıştır. Fitoterapi ve Aromaterapi bir uzmanlık alanıdır. Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz! İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.
Hemen Sor
Yükleniyor...