Blog yazılarımızı okumak için tıklayın

ALTIN OTU

Tarih: 10.11.2022 09:00
ALTIN OTU
Latince / İngilizce / Almanca adlar: Helichrysum arenarium L. / Dwarf everlasting, immortelle / Sand - Strohblume
Botanik özellikler: 45 cm yüksekliğinde, grimsi, sık tüylü bir tür. Gövde dik. Yapraklar almaşık, dar uzun, 7-60 × 1.5-8 mm, sivri uçlu. Temmuz - ekim aylarında açılan çiçek 6-7 mm çapında, sarı veya turuncu, 3-20 tanesi bir arada, küçük topluluklar halinde. Meyve 1 mm uzunluğunda ve tepesi tüylü.
 
Yayılış: Avrasya. Türkiye’de yaygın.
 
Doğal yetişme ortamı: 250-3200 m yükseklikte çam ormanı açıklıkları, tepeler, kuru çayırlar, kireçli veya kumlu topraklar, patikalar
 
Yetiştirme koşulları: Sıcak ve güneşli, süzek toprakları tercih eder, nemden hoşlanmaz. Dona dayanıklıdır. Tohumla, köklerin ayrılmasıyla veya daldırmayla çoğaltılırlar.
 
Kullanılan kısım: Çiçekli gövde uçları
 
Hasat zamanı: Yaz
 
İçerik: Acı glikozitler, aromatik yağ, fenolik maddeler (flavonoitler, tanenler)
 
Tıbbi etki: Antispazmotik, diüretik, hepatoprotektif, stomaşik
 
Kullanım şekli ve dozu: Tıbbi çay (haşlama veya demleme - %2-3): 3 g / gün
 
Uyarılar: Böbrek ve safra kesesi sorunları olanlar kullanmamalıdır.
 
Diğer kullanımları: Uzun süre rengini koruması nedeniyle çiçekler ‘kuru çiçek’ olarak buket v.s. yapımında kullanılır. 

SORUMLULUK REDDİ

Bu blog, teşhis, tedavi veya tıbbi tavsiye sağlama amacı taşımamaktadır. Bu blogda sağlanan içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir tıbbi veya sağlıkla ilgili teşhis veya tedavi seçenekleriyle ilgili olarak lütfen bir doktora veya başka bir sağlık uzmanına danışın. Bu blogdaki bilgiler bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerine geçmemelidir. Bu blogda belirli ürünler hakkında ileri sürülen iddialar, hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için onaylanmamıştır. Buradaki Bilgiler Hekim, Eczacı ve Diğer Sağlık Profesyonellerini bilgilendirmek amacıyla bilimsel makaleler referans alınarak hazırlanmıştır. Fitoterapi ve Aromaterapi bir uzmanlık alanıdır. Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz! İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.
Hemen Sor
Yükleniyor...